На окупованій частині Херсонщини на мітинг з нагоди радянського свята зібрали лише 14 людей

Лише 14 людей взяли участь в мітингу з нагоди «Дня захисника Вітчизни», проведеному в Генічеському районі Херсонської області, розташованому на лівобережній частині регіону, яка поки що перебуває під контролем росіян.

Про мітинг розповіли пропагандистські медіа.

Повідомляється, що в мітингу взяли участь лише 14 людей: мешканці сіл Олексіївки, Ярошик і Бойове. До повномасштабного російського вторгнення в Україну і окупації Херсонської області в цих трьох населених пунктах мешкало близько 1,5 тисячі людей: в Олексіївці – 1046, в Ярошику – 309, в Бойовому – 142.

«Жителі Генічеського району висловили щирі слова подяки російським солдатам та побажали їм з СВО повернутися додому з перемогою – цілими та неушкодженими», – повідомляють пропагандисти.

Тобто, для заходу на підтримку так званої «СВО» (фактично – повномасштабної російської війни проти України) окупантам вдалося зібрати близько 0,1% загальної кількості мешканців трьох сіл. Це може свідчити про реальний рівень підтримки Росії на окупованих територіях Херсонщини.

В коментарі для пропагандистів місцевий колаборант, так званий «глава Олексієвського сільського поселення» Володимир Шарлай, намагаючись похвалити Росію за «покращення життя», згадав лише про збільшення пенсій.

Але ж росіяни вдавалися до цього і в окупованому Криму: спочатку платили усім підвищені пенсії, а потім робили перерахунки, внаслідок яких чимало людей отримали рівень життя, нижчий за той, який вони мали до окупації.

Після мітингу його учасники зустрілися з окупаційним «працівником правоохоронних органів», який розповів про російське законодавство і покарання за його порушення.  

«Все пройшло позитивно, спокійно, без ексцесів. Місцеве населення висловлює підтримку спеціальної воєнної операції. Перемога буде за нами! Ми прийшли з миром!», – розповів пропагандистам цей «співробітник правоохоронних органів».

Він не назвав себе і не показав обличчя. І навряд чи поставив від сумнів логічність своїх висловлювань, в яких він стверджував, що росіяни «прийшли з миром», але мають намір когось перемагати.

День захисника Вітчизни (рос. День защитника Отечества), також День Радянської армії і Військово-морського флоту – колишнє державне свято в Україні, що відзначалося 23 лютого і було спадком радянської системи. День захисника Вітчизни продовжують відзначати в Російській Федерації, Білорусі, Молдові, а також на окупованих Росією територіях. З 1993 року День Збройних сил України офіційно святкується 6 грудня. Однак з 1999 по 2014 роки офіційне державне свято з назвою День захисника Вітчизни існувало за радянською традицією і відзначалося 23 лютого. В Україні з 2014 щорічно 14 жовтня святкується День захисника України.

Нагадаємо, на Херсонщині затримали колаборанта, який зберігав російську зброю.

Генический район, митинг


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER