Україна повернула дітей, яких незаконно вивезли у Росію

Російські окупанти не лише грабують майно, а й переселяють жителів окупованих територій до найбільш віддалених куточків РФ. Двоє дітей разом з їхньою мамою депортували з Луганська в Рязань.

Про це повідомили в Мінреінтеграції, передає Центр журналістських розслідувань.

Двоє неповнолітніх дівчат та їхня мати перебували в Росії. Однак, жінка померла і дітей відправили у сиротинець. В Україні в дівчат залишилася старша сестра.

«До Мінреінтеграції звернулася їхня старша сестра, яка зі своєю сім’єю встигла евакуюватися до Волинської області. Всі разом пройшли шлях від оформлення опіки над дівчатами до їхнього повернення на Батьківщину», – розповіли в міністерстві.

Процес повернення дітей до України тривав півтора місяця. Наразі дівчата возз’єдналися зі старшою сестрою і перебувають у безпеці.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій території Луганської області російські загарбники примушують місцевих жителів оформляти російське громадянство дітям, шантажуючи звільненням з роботи чи позбавленням соцвиплат.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER