Повідомлено про підозру чотирьом посадовцям – Генпрокурор розповів деталі

Сьогодні, 1 лютого, повідомлено про підозру чотирьом посадовцям — ексзаступнику Міністра оборони України та ексміністру енергетики і вугільної промисловості, чинному та колишньому посадовцям Міноборони. Також – топменеджменту ПАТ «Укртатнафта». 

Про це розповів Генеральний прокурор України Андрій Костін:

"Корупція під час війни — це мародерство! Будемо нагадувати про це щоразу! Жодні посади не дозволять уникнути відповідальності. За результатами проведених сьогодні обшуків будуть ухвалені процесуальні рішення. Очікуємо і на кадрові висновки".

Костін розповів, кого у чому підозрюють:

  • Ексзаступнику Міністра оборони повідомлено про підозру за фактом перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період. За даними слідства, він лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, закупівель бронежилетів та інших речей для ЗСУ низької якості.
  • Колишньому в.о. директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України повідомлено про підозру за фактом розтрати коштів та перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України — організовував закупівлю неякісних бронежилетів.
  • Діючому працівнику Міноборони повідомлено про підозру у заволодінні коштами в особливо великих розмірах та службовому підробленні — перебуваючи на посаді заступника директора підприємства ОПК, уклав фіктивний договір з іноземною компанією про проведення огляду, оцінки та технічного стану раніше відремонтованих 4 двигунів та 2 головних редукторів до авіаційної техніки.
  • Ексміністру енергетики повідомлено про підозру у службовій недбалості — укладав збиткові для держави угоди на користь відомого олігарха. Загалом його «робота» коштувала державі 1,5 млрд грн. 
  • В.о. Першого заступника Голови Правління ПАТ «Укртатнафта» повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків, вчиненому за попередньою змовою із головним бухгалтером. Їхні протиправні дії завдали державі мільйонних збитків.
  • Посадовця Одеської ОВА викрито на хабарі 40 000 дол. США за махінації з землею.

"Влада передбачає відповідальність. Якщо ви не згодні жити за Законом — це буде кримінальна відповідальність". 

Нагадаємо, ДБР викрило керівницю податкової Києва на багатомільйонних незаконних схемах збагаченнні. Кажуть, що вона зловжила владою та службовим становищем і приймала рішення щодо невідповідності критеріям ризиковості платників податків для низки підприємств.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER