Минулої доби на Херсонщині поліція зафіксувала 36 російських військових злочинів

Поліція відкрила 36 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів представників країни-агресора на Херсонщині.

Про це повідомляє пресс-служба відомства.

Російські війська підступно обстріляли з реактивних систем залпового вогню, важкої артилерії та мінометів мирні громади Бериславського та Херсонського районів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, господарчі споруди, магазини, осколками від снарядів понівечені автомобілі. На жаль, є загиблий та поранений серед мирного населення. В обласному центрі найбільше постраждали житлові будинки у прибережній зоні. Поліція продовжує працювати у напруженому режимі на місцях ворожих атак та збирати речові докази.

За минулу добу до поліції Херсонщини надійшло 347 заяв і повідомлень громадян про різні події. 36 повідомлень стосувались воєнних злочинів армії рф, по ним поліція відкрила кримінальні провадження.

Біля с. Музиківка на ворожій міні підірвався 46-річний місцевий житель, який збирав дрова поблизу покинутих окопів представників армії РФ. Чоловіка госпіталізували в лікарню, того ж дня від отриманих травм він помер.

В поліцію надійшло повідомлення від жительки с.Давидів Брід, що у серпні, в період окупації населеного пункту, російські військові облили її будинок бензином та підпалили. За словами заявниці, всередині були боєприпаси, які здетонували. Внаслідок дій військових РФ будинок та літня кухня повністю знищені, пошкоджені гараж та господарські будівлі.

З тимчасово окупованого села Голопристанської громади надійшло повідомлення, що на початку листопада минулого року російські військові викрали 48-річного чоловіка і нині його місцеперебування невідоме.

Нічого не відомо і про долю 63-річного жителя тимчасово окупованого міста Нова Каховка. За словами рідних, на початку жовтня минулого року додому до чоловіка прийшли російські військові та, під загрозою застосування зброї, увезли його в невідомому напрямку.

За усіма фактами слідчими поліції відкриті кримінальні провадження за ст.438 "Порушення законів і звичаїв війни" Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Очаківській громаді через обстріли пошкоджено інфраструктуру.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER