Офіс Генпрокурора відзвітував про арешт 32 млн грн заводу Дерипаски

Офіс Генерального прокурора домігся арешту майна Миколаївського глиноземного заводу на 32 мільйони гривень. Власником найбільшого виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію є підсанкційний російський олігарх Олег Дерипаска.

Про арешт повідомили в ОГП:

"Раніше за клопотаннями прокурорів було арештовано майно цього суб’єкта господарювання – 12 земельних ділянок, комплекс морського порту, квартири, адмінбудівлі, виробничі цехи, 46 транспортних засобів, 240 одиниць спеціальної техніки.На сьогоднішній день загальна вартість арештованих активів перевищує 1 млрд грн".

За даними слідства, у 2000 році це українське підприємство було приватизовано холдингом, який належить російському олігарху. Наразі він знаходиться під санкціями США та ЄС. Підставами для їх застосування стало відмивання грошей в інтересах президента держави-агресора.   

Нагадаємо, Миколаївський глиноземний завод працює в Україні попри те, що його власники не виконали усіх інвестиційних обов'язків, взятих на себе.

Окрім того, вони порушували права власності українських акціонерів. 

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER