НАТО готове до прямої конфронтації з Росією – чиновник Альянсу

Москва хоче відновити розміри колишнього Радянського Союзу, тож НАТО має бути готовим до того, що стратегічні цілі Росії виходять далеко за межі території України. Відтак Альянс готовий до прямої конфронтації з Росією.

Про це пише Українська Правда із посиланням на очільника Військового комітету НАТО адмірала Роба Бауера.

"Роб Бауер запевняє, що НАТО готове до прямої конфронтації з Росією, визнаючи, що пріоритетом Альянсу є переозброєння. Він також визнає, що організація втратила монополію на військову ініціативу", – йдеться у повідомленні.

Посадовець сказав, що у 2021 році під час саміту в Мадриді НАТО вирішило створити чотири додаткові багатонаціональні бойові групи в Болгарії, Угорщині, Румунії та Словаччині. І це є сигналом для Росії.

Роб Бауер каже, що цивільне промислове виробництво країн НАТО має бути переорієнтоване на військову сферу. Він виступає за "військову економіку мирного часу".

Нагадаємо, міжнародні союзники можуть відправити Україні два батальйони по 12 літаків-винищувачів вже у першому пакеті допомоги. Такі сподівання має українська сторона.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER