Валерій Залужний отримав у спадок мільйон доларів і пожертвував їх на ЗСУ

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний зробив щедру пожертву на потреби української армії. Генерал отримав спадщину від американця українського походження Григорія Степанця.

Про це повідомило видання The New York Times, передає Центр журналістських розслідувань.

За словами Валерія Залужного, він усе своє життя присвятив Збройним Силам України, тому в нього ні на секунду не виникало сумнівів, що ж робити з пожертвою. Інформацію офіційно підтвердили у Генеральному штабі.

«Генерал Залужний спрямував ці гроші у повному обсязі на спецрахунок Національного банку України для збору коштів на потреби армії, що підтверджено SWIFT-повідомленням банку від 5 січня 2023 року», – йдеться в повідомленні пресслужби Генштабу.

Варто додати, що Григорій Степанець, який заповів свої кошти Валерію Залужному, народився у Вінниці в 1938 році. Він та його родина зазнали репресій від радянського режиму. Зокрема, під час роботи в Геофізичному науково-дослідному інституті в Москві Григорій Степанець відкрито підтримав дисидентів, через що одразу втратив посаду.

Науковця переслідувало КДБ і він подав заявку на отримання виїзної візи, проте отримав відмову. Лише після смерті Сталіна Григорій Степанець зміг покинути Радянський Союз. Він переїхав у США, де влаштувався розробником програмного забезпечення в компанію Microsoft.

Українець оформив заповіт у листопаді 2022 року. Родина Григорія Степанця підтримала його рішення.

Нагадаємо, українські військові не приймуть ніяких умов чи компромісних рішень. За словами Головнокомандувача ЗСУ, єдиною умовою переговорів з Росією є залишення державою-агресором всіх захоплених територій.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER