СБУ вдалося знешкодити ворожу агентуру, що полювала на HIMARS

Росія організувала агентурну мережу у місті Кременчук Полтавської області. Представники російських спецслужб намагалися отримати інформацію про об’єкти критичної інфраструктури та місце перебування Сил оборони України.

Про це повідомили в Службі безпеки України, передає Центр журналістських розслідувань.

Російські агенти планували знищити озброєння ЗСУ отримане від західних партнерів. Зокрема, в планах ворогів був підпал та згодом детонація боєкомплектів.

«Зловмисники «полювали» за бойовими позиціями комплексів протиповітряної оборони С-300 та складами з ракетно-артилерійським озброєнням ЗСУ. Також вони намагались виявити місця базування реактивних систем HIMARS і далекобійних гаубиць М777», – йдеться в повідомленні СБУ.

За вдале проведення операції російські куратори пообіцяли виплатити агентам 20 тисяч доларів. Проте, правоохоронцям вдалося вчасно запобігти диверсіям та ліквідувати агентурну мережу в Кременчуці. Як з’ясувалося, до неї входили двоє переселенців зі Сходу. Ними керував представник «мдб днр» Дмитро Зіпір.

Усіх учасників ворожої агентурної мережі затримали. На них чекаю справедливе покарання.

Нагадаємо, СБУ впіймала російського агента. В Дніпрі затримали коригувальника ракетних ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури. Ворожого агента вдалося виявити під час контррозвідувальних заходів.

HIMARS

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER