Справа прокурора-зрадника: суд в Одесі призначив «таємне» засідання, де розглянуть докази держзради Геннадія Германа

У понеділок, 16 січня, Приморський районний суд Одеси розпочав розгляд матеріалів у справі про державну зраду, вчинену екс-очільником Миколаївської окружної прокуратури Геннадієм Германом в період воєнного стану. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань

Обвинувачений експрокурор Геннадій Герман
На початку судового засідання родичі військових, які загинули внаслідок ракетного удару по казармі у Миколаєві 18 березня, звернулися до суду із клопотанням долучити їх до справи як потерпілих. 
Рідні загиблих у Миколаєві військових  Рідні загиблих у Миколаєві військових  Рідні загиблих у Миколаєві військових

Однак прокурор запропонував залишити це клопотання на розгляд суду, заявивши, що стаття «Державна зрада», за якою обвинувачують Геннадія Германа, не передбачає обов’язкову наявність потерпілих. Проти задоволення клопотання заперечив адвокат Германа, який заявив, що в обвинувальному акті інформації про наведення прокурором ворожого вогню саме по військовій казармі немає. Суд відхилив клопотання родичів військових. 
Рідні загиблих у Миколаєві військових  Рідні загиблих у Миколаєві військових

Відзначимо, що у судовому засіданні було ухвалено розглядати не всі матеріали, зважаючи на наявність у них інформації, яка містить державну таємницю, а також конфіденційні дані про приватне життя обвинуваченого. Для розгляду цієї частини матеріалів вирішили призначити окреме засідання в інший день. 

Прокурор зачитав перелік усіх матеріалів, долучених до справи про державну зраду, вчинену Геннадієм Германом. Суд затвердив порядок розгляду доказів. Обвинувальний акт мають розглядати на наступному судовому засіданні. 
Судді Приморського районного суду Одеси

Нагадаємо, 23 грудня судді Приморського районного суду Одеси продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для екскерівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа, обвинуваченого у державній зраді. 

У статті «Зрадник серед правоохоронців» Центр журналістських розслідувань проаналізував судові матеріали по справі Геннадія Германа, які є у відкритому доступі, а також розповіли що відомо про прокурора-зрадника. 


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER