Офіційно: Повітряні сили ЗСУ не збивали ракету, що влучила у житловий будинок в Дніпрі

Трагедія в Дніпрі сколихнула не лише Україну, але й увесь світ. Росія – країна-терорист продовжує вбивати мирних українців. Вчора, 14 січня, крилата ракета Х-22 знесла частину житлової багатоповерхівки. Під завалами будинку опинилися десятки людей.

Про це повідомили Повітряні Сили ЗСУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Ракету Х-22, що влучила в багатоповерхівку у Дніпрі, запустили з Курської області. В мережі з’явилася інформація, що причиною падіння ракети стала робота ППО. Однак, в командуванні Повітряних Сил спростували фейк.

«У Збройних Силах України немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет. З початку воєнної агресії Росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна – не збита засобами протиповітряної оборони», – йдеться в повідомленні.

Варто додати, що маса бойової частини однієї ракети Х-22 складає 950 кілограмів. При цьому максимальна дальність її польоту – 600 кілометрів. Лише зенітні ракетні комплекси Patriot PAC-3 чи SAMP-T здатні перехоплювати ракети Х-22. Однак, їх на озброєнні в України поки що немає.

Нагадаємо, Резніченко розповів деталі трагедії у Дніпрі. Російська ракета знищила під'їзд дев’ятиповерхiвки. Пiд уламками зруйнованого будинку ще  є люди. Рятувальна операція триває.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER