Росіяни, ймовірно, захопили Соледар – Інститут вивчення війни

Російським військам вдалося взяти під свій контроль більшу частину або ж все місто Соледар на Донеччині. Скоріш за все, українські війська витіснили із західних околиць населеного пункту.

До такого висновку дійшли в Інституті вивчення війни, передає Центр журналістських розслідувань.

На думку аналітиків, захоплення Соледару не покращить ситуацію на фронті для росіян, оскільки не дозволить окупантам встановити контроль над важливими лініями комунікації з Бахмутом.

«Російські сили можуть спробувати підтримувати високий темп атак у районі Бахмута, але ці зусилля не призведуть до оперативно-значущих результатів, оскільки вони втратили бойову силу і накопичили виснаженість», – зазначили в ISW.

Варто додати, що у зведенні за добу 12 січня Генеральний штаб не повідомляв про відбиття російських атак в районі Соледару. Хоча, подібні повідомлення неодноразово звучали в попередні дні.

Раніше повідомлялося, що захисники України активно працюють у районі Соледара, щоб максимально виснажити окупантів. Росіяни сконцентрували там чималі зусилля для того, щоб вийти на кордони Донецької області.

ISW

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER