Існує загроза завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України – Генштаб

Через суттєве зниження температури повітря ворог може знову спробувати завдати ушкоджень критичній інфраструктурі України. Українців просять не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Про це йдеться у зведенні Генштабу, передає Центр журналістських розслідувань.

Сили оборони готуються відбивати повітряні атаки окупантів, яких вони можуть завдати найближчим часом. Загалом лише за минулу добу росіяни завдали 7 ракетних та 31 авіаційний удар, а також 73 рази обстріляли територію України з ракетних систем залпового вогню.

Варто додати, що Росія активно перекидає до Білорусі військову техніку та особовий склад. Проте, такі дії держави-агресора не свідчать про збільшення загрози наступу з території її союзника.

«Значна кількість озброєння та військової техніки, що прибуває для навчання особового складу противника до республіки Білорусь із Російської Федерації знята із довготривалого зберігання та потребує обслуговування. Також відомо, що до робіт на цій техніці залучаються білоруські військовослужбовці», – розповіли у Генштабі.

Водночас українським військовим протягом доби вдалося знищити три ворожі гелікоптери та таку ж кількість розвідувальних безпілотників.

Нагадаємо, снайпери Державної прикордонної служби на одному з напрямків у Бахмуті Донецької області зупинили просування російських окупантів. Військові РФ намагалися атакувати опорний пункт ЗСУ.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER