На Одещині жінка наживалася на продажі військового спорядження для ЗСУ

Деякі українці намагаються нажитися навіть на війні та заробляють на речах, які вкрай необхідні військовослужбовцям. Чергову шахрайку викрили в Одесі.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури, передає Центр журналістських розслідувань.

Одеситка брала гроші за неіснуючі прилади нічного бачення та радіостанції. За товар жінка вимагала передоплату і згодом зникала разом з грошима.

Підприємлива жителька Одеси приєдналася в соцмережах до волонтерської групи, де шукала оголошення про пошук військового спорядження. Вона пропонувала свій товар, однак так і не відправляла його.

«У такий спосіб зловмисниця отримала понад 50 тис. грн за продаж 2 приладів нічного бачення та 8 радіостанцій. Замовникам шахрайка нічого не відправила, оскільки насправді не мала ніякого товару. Кошти ошуканих людей витратила на власні потреби», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Справу одеситки направили до суду. Їй загрожує покарання від трьох до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему. Зловмисники в інтернеті привласнюють гроші під виглядом надання виплат українцям, які постраждали від війни.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER