У Росії мають намір почати нову хвилю мобілізації з 5 січня – ГУР Міноборони

Через великі втрати на війні проти України військово-політичне керівництво РФ ухвалило рішення про початок нової хвилі мобілізації з 5 січня.

Про це в інтрев'ю ВВС заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

“Росіяни мають дуже величезні проблеми з комплектуванням вже існуючих підрозділів через величезні втрати у бойових діях. При формуванні нових підрозділів їм також не вистачає живої сили. Виходячи з цього, вони зараз розглядають та вже прийняли для себе рішення, щоб із 5 січня розпочати чергову хвилю мобілізації", – сказав Буданов.

Проте, він наголосив, що загалом не важливо, коли саме в РФ буде оголошено про нову хвилю мобілізації.

"Чи оголосять вони про це саме 5 чи 9 січня – в принципі, це нічого не змінить. Їм доведеться розпочинати нову хвилю мобілізації. Це ще враховуючи той факт, що мобілізація, яку вони начебто закінчили, нікуди не поділася. Вона продовжується і станом на зараз мобілізують повним ходом людей на війну”, – зауажив Буданов.

На запитання щодо рівня підготовки мобілізованих та їх оснащення керівник української розвідки зазначив, що якісно нова хвиля не відрізнятиметься від попередньої.

Нагадаємо, за словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, продовження мобілізації в Україні залежить від перебігу бойових дій. Тому будь-які прогнози щодо цього питання некоректні.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER