В передмісті Херсона затримали колишнього “чиновника” окупаційної влади

Співробітниками Служби безпеки у Чорнобаївці затримано місцевого жителя, який під час російської окупації села допомагав загарбникам.

Подробиці повідомили у прес-службі відомства.

Встановлено, що громадянин добровільно погодився співпрацювати з окупантами, особисто запропонував свою допомогу «керівнику» окупаційної «адміністрації» Юрію Турулєву та надалі виконував усі вказівки гауляйтера. Фігуранта за протекцією «голови» села призначили «керівником» місцевого комунального підприємства. Одним із його завдань було підшукувати відповідні приміщення для проживання особового складу російських військ. Крім того, він готував місця для базування ворожої військової техніки та боєприпасів, на території підприємства зберігав гуманітарну допомогу, яку окупанти роздавали місцевим жителям у певних випадках, наприклад, під час проведення незаконного референдуму.

Підозрюваний у колабораційній діяльності не встиг втекти з населеного пункту після його звільнення та був затриманий. Його покровитель зараз перебуває на окупованій території області.

Нагадаємо, у Куршевелі затримали бізнесмена та колишнього нардепа Жеваго.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER