В ЗСУ розповіли що використовують росіяни для обстрілів Херсона

На Херсонщині така щільність обстрілів через те, що росіяни використовують реактивні системи БМ Град, які дозволяють робити пуск кількох ракет одночасно за короткий період часу, що й створює такі потужні наслідки.

Про це в етері загальнонаціонального марафону розповів начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін.

За словами Єріна, російські війська використовують мінометний вогонь для обстрілів, також є артилерійський вплив, який має велике значення.

“Позиції росіян наближені до берега Дніпра на Херсонщині. Разом з тим постійного скупчення особового складу та техніки там не спостерігається, йде постійний рух, зміна позицій. Вони не збирають якихось масштабних підрозділів та частин, щоб мінімізувати ураження з нашого боку. Тому вони пересуваються, роблять короткочасні обстріли. А для того, щоб провести певні контрбатарейні заходи, потрібен певний час – виявлення і придушення даних точок. Тому на даний час робота триває. Разом з тим є певні “здобутки” з боку ворога. Поки що не вистачає можливостей для того, щоб повністю придушити їхню артилерію, міномети та реактивні системи”, — розповів Єрін.

Нагадаємо, окупанти цілеспрямовано б’ють по лікарнях Херсонщини.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER