Зростуть утричі: в Укренерго пропонують підвищити тарифи на електроенергію

З 1 січня 2023 року український бізнес може відчути суттєве зростання вартості електроенергії, що відіб’ється і на простих українцях. В Укренерго запропонували Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг переглянути тарифи для бізнесу.

Про це повідомляє пресслужба компанії, передає Центр журналістських розслідувань.

Головною причиною зростання вартості електроенергії називають руйнування енергетичної інфраструктури через масовані російські ракетні удари. Найбільш прийнятним тарифом на передачу електроенергії називають 636,17 грн/МВт-год.

«За результатами проведених розрахунків, тариф на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління для користувачів системи на 2023 рік становитиме 207,63 грн/МВт-год і збільшується на 145,50 грн/МВт-год у порівнянні з чинним тарифом, затвердженим постановою НКРЕКП від 01.12.2021 № 2455», – розповіли в Укренерго.

Нагадаємо, ситуація в енергосистемі України покращується. Сьогодні, 23 грудня, в українській енергосистемі спостерігається зменшення дефіциту потужності.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER