Німеччина допоможе відновити високовольтні підстанції на півдні та заході України

Німеччина приєднається до енергетичної допомоги Україні. Після масованих ракетних атак росіян половина енергосистеми отримала пошкодження, через що українці вже другий місяць відчувають дефіцит електроенергії.

Про це повідомили в Укренерго, передає Центр журналістських розслідувань.

Завдяки допомозі німецької сторони нові високовольтні станції будуть більш сучасними та автоматизованими, через що потребуватимуть мінімальну кількість персоналу.

Пошкоджені станції на півдні й заході України відновлять за підтримки уряду Німеччини.

«Відновлені підстанції будуть модерними та сучасними: автоматизованими, потребуватимуть мінімум персоналу, будуть відповідати вимогам ENTSO-E щодо надійності роботи системи електропередачі та безпеки мережі», – розповіли в пресслужбі Укренерго.

Міністр фінансів Сергій Марченко разом з керівником компанії Володимиром Кудрицьким підписали угоду про залучення 32 мільйонів євро. Кошти спрямують на відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури.

Варто додати, що це не перший спільний проєкт України з німецьким державним банком. Саме через банківську установу уряд країни надає фінансову підтримку Укренерго.

Нагадаємо, дефіцит значний, однак АЕС виходять на заплановану потужність. Вчора, 16 грудня, Україна пережила дев’ятий масований ракетний удар. Енергетики та аварійно-відновлювальні бригади працюють цілодобово, щоб усунути пошкодження.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER