На окупованій частині Херсонщини Росія запроваджує мілітарне виховання дітей і молоді за кримським сценарієм

Пропагандистські уроки «Розмова про важливе», зустрічі з військовими загарбницької армії та їх героїзація і позиціонування як «визволителів», а також заняття з військової підготовки.

Це – нові елементи виховання дітей і молоді, які запроваджуються росіянами на окупованій частині Херсонської області.

Усе робиться за сценарієм, відпрацьованим в окупованому Криму. Там також в школах вже кілька років проводяться спеціальні уроки згідно з пропагандистськими методичками, дітей «добровільно-примусово» записують до мілітарної організації «Юнармія», проводяться заходи мілітарного характеру (змагання гри «Зарниця», військово-спортивні збори, пропагандистські заходи).

На таких уроках та заходах неодмінно говориться про те, що «головні вороги Росії – «колективний Захід» і Україна».

Ці ж методичні розробки у майже незмінному вигляді застосовуються і на окупованих Росією територіях Херсонської області, розташованих на лівобережжі Дніпра.

В пропагандистських медіа можна знайти інформацію про проведення в школах міста Генічеська уроків «Розмови про важливе», під час яких організовуються зустрічі учнів з російськими військовими, демонстрація амуніції та зброї.

Для студентів середніх спеціальних навчальних закладів проводяться заняття із стрілецької підготовки. Зокрема, пропагандистські медіа розповідали про такі заняття із студентами Генічеського медичного коледжу.

Під час таких заходів школярам і студентам розповідають про «героїчну російську армію», яка «визволяє споконвічну російську територію». Тобто, загарбницька війна Росії проти суверенної України позиціонується як «визвольна».

Такі заходи здебільшого організовує «регіональний штаб «Юнармії» Херсонської області».

Його очолює людина, яка називає себе «Серафім Іванов».

Справді це – Микола Буданов, колишній «журналіст» підконтрольного окупантам херсонського пропагандистського медіа «Таврія».

Також мешканці окупованих територій Херсонської області розповідають, що під час таких «військово-патріотичних акцій» дітям та підлітками натякають, що вони служитимуть в армії РФ. Це – грубе порушення норм міжнародного права, згідно з якими держава-окупант не може залучати до своєї армії громадян країни, територія якої є окупованою.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Залізному Порту Херсонської області Збройні сили України завдали удару по будівлі готелю, в якому розмістилися сівробітники російської ФСБ.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER