В Одесі затримали російського шпигуна, який співпрацював зі штабом ПВК «Вагнер»

Ворожий агент розвідував позиції Збройних Сил України на території Одеси. Шпигун особисто збирав інформацію та надсилав карти з електронними мітками в російський штаб.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Завдяки розвідувальній інформації держава-агресор мала намір завдати прицільних ударів по інфраструктурі Одеси.

«Насамперед його цікавили місця дислокації та особливості маскування українських підрозділів берегової оборони. Крім цього він намагався встановити орієнтовну кількість особового складу, озброєння та військової техніки, залучених до захисту прибережної зони обласного центру», – йдеться в повідомленні Служби безпеки.

Російський шпигун потрапив в поле зору правоохоронців через активність в соціальних мережах, де він виправдовував воєнні злочини окупантів. СБУ вдалося зірвати ворожі плани та завадити агенту РФ передати інформацію своїм керівникам.

Варто додати, що зрадником виявився житель Одеси, якого спецслужби Росії завербували після повномасштабного вторгнення. Шпигун також підтримував контакт з приватною військовою компанією «Вагнер» та московським ОМОНом.

Мешканцю Одеси повідомлено підозру в державній зраді та взято під варту.

Нагадаємо, жительку Снігурівки судитимуть за публічні заклики до підтримки окупантів. На Миколаївщині під час окупації міста Снігурівка 66-річна жінка публічно закликала місцеве населення до підтримки рішень та дій окупаційних військ.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER