Катування, зґвалтування та вбивства: російські війська скоїли в Україні вже 47 тисяч воєнних злочинів

Починаючи з 24 лютого, правоохоронці зафіксували вже 47 тисяч воєнних злочинів, за вчинення яких в Україні мають бути притягнені до відповідальності російські окупанти.

Про це повідомляє Національна поліція України.

"За час повномасштабного вторгнення Росії в Україні поліцейські зафіксували 47 тисяч воєнних злочинів, вчинених окупантами. Серед них – катування, зґвалтування, вбивства мирного населення", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що робота поліції під час війни стала складовою потужного правового фронту із притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців, які знехтували основними правами людини, задекларованими цивілізованою міжнародною спільнотою.

Нагадаємо, 8 грудня в ООН опублікували доповідь про страти українців військами РФ. Зокрема, в доповіді, підготовленій за результатами роботи Моніторингової місії, докладно розповідається, як російські війська вбивали цивільних осіб в українських населених пунктах Київської, Чернігівської та Сумської областей України з 24 лютого по 6 квітня 2022 року.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER