За баскетболістку віддали торгівця зброєю: США та Росія провели обмін ув’язненими

У четвер, 8 грудня, з російської в'язниці звільнили зірку Жіночої національної баскетбольної ліги (WNBA) Бріттні Грайнер. В обмін на неї США віддали РФ торгівця зброєю Віктора Бута.

Про це повідомляє CNN.

Як повідомив ЗМІ офіційний представник США, Грайнер наразі перебуває під опікою американських чиновників.

При цьому обмін не включав американця Пола Вілана, якого також вважають незаконно затриманим у Росії. Країна-агресор підозрює його у шпигунстві, він засуджений до 16 років колонії.

У CNN зазначають, що президент США Джо Байден виступить з екстреним повідомленням на тлі обміну ув'язненими, але ще невідома його тема. Американський лідер вже підтвердив обмін.

"Кілька хвилин тому я розмовляв з Бріттні Грайнер. Вона у безпеці. Вона в літаку. Вона на шляху додому", – розповів він.

У МЗС РФ також підтвердили обмін ув'язненими з США. За інформацією російського відомства, він стався в аеропорту Абу-Дабі.

Додамо, що Грайнер була засуджена в Росії за "зберігання наркотиків" до дев'яти років ув'язнення. Віктор Бут відбував 25-річний термін у США за підтримку тероризму.

Нагадаємо, 6 грудня відбувся черговий обмін полоненими між Україною та Росією за формулою 60 на 60. Додому повернулися воїни Збройних сил, Нацгвардії і ДПСУ, серед них оборонці Маріуполя та "Азовсталі".

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER