Росіяни не мають шансів занурити Україну в блекаут – ДТЕК

Попереду на українців чекають важкі місяці, проте країна вистоїть попри ракетні удари по критичній інфраструктурі. Але, після останньої масованої атаки спостерігається дефіцит електроенергії та проблеми з її передачею.

Про це розповів директор компанії ДТЕК Максим Тимченко, передає Центр журналістських розслідувань.

На думку керівника ДТЕК, у Росії немає жодних шансів занурити Україну в повну темряву. Так, в Києві починають впроваджувати контрольовані відключення світла: три-чотири години кияни отримують електрику, після цього на стільки ж часу відключають.

Важка ситуація зберігатиметься щонайменше тиждень, якщо російські загарбники не завдадуть нового удару. Однак, в ДТЕК готові до нових атак та подолання їхніх наслідків.

«Нам вдалося накопичити достатній запас вугілля для країни, а не тільки для нашої компанії. Ми маємо достатньо сховищ газу, щоб використовувати газ для виробництва електроенергії. Таким чином, ми маємо достатньо потужностей для всієї країни», – зазначив Тимченко.

Існує проблема з заміною трансформаторів та підстанцій, проте частина обладнання знаходиться вже на шляху до України.

Нагадаємо, на Миколаївщині планують переглянути графіки відключень електроенергії. Регіон отримує досить невеликий ліміт споживання електрики.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER