Один з храмів Києво-Печерської Лаври офіційно перейшов до ПЦУ

Ще до останніх днів усі храми на території Києво-Печерської Лаври знаходилися у підпорядкуванні Московського патріархату. 1 грудня відбулася реєстрація святині як монастиря у складі Православної церкви України.

Про це повідомив представник УПЦ ПЦУ Євстратій Зоря, передає Центр журналістських розслідувань.

«1 грудня 2022 р. було зареєстровано статут Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (чоловічого монастиря) Української Православної Церкви (Православної Церкви України). Відомості про цю юридичну особу в складі Помісної Церкви внесені 2 грудня до Єдиного державного реєстру (45081205)», – розповів Євстратій Зоря.

Рішення про створення чоловічого монастиря «Свято-Успенська» Києво-Печерська Лавра» прийняли під час засідання Священного Синоду ще в травні цього року. Митрополит Епіфаній звернувся до Кабінету Міністрів з пропозицією передати один з храмів Києво-Печерської Лаври для богослужінь та приміщення для монастирської діяльності.

Саме Митрополита Епіфанія призначили керувати чоловічим монастирем як юридичною особою.

Нагадаємо, СБУ навідалася з обшуками до Києво-Печерської Лаври. 22 листопада, Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER