У форматі 50 на 50: Україна та Росія провели черговий обмін полоненими

У четвер, 1 грудня, Україна та Росія провели черговий обмін військовополоненими у форматі 50 на 50. Він став уже четвертим за два тижні.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Провели черговий великий обмін полоненими. Звільнили 50 захисників України. Ми повертаємо оборонців Маріуполя та "Азовсталі", повертаємо полонених, що були в Оленівці, поранених, зокрема в боях на Донецькому, Луганському, Запорізькому напрямках", – розповів він.

Єрмак зазначив, що українська влада буде продовжувати цю роботу до звільнення останнього українця. Він подякува Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими. 

Сьогоднішній обмін підтвердили також у Міноборони РФ.

"1 грудня в результаті переговорного процесу з підконтрольної київському режиму території повернуто 50 російських військовослужбовців, яким у полоні загрожувала смертельна небезпека", – пише пресслужюа відомства.  

Міноборони Росії зауважило, що звільнених росіян на військових літаках доправлять до Москви для проходження лікування і реабілітації. 

Нагадаємо, 26 листопада Україна повернула з російського полону ще 12 людей. Серед них дев'ять військових та троє цивільних.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER