Вашингтон допоможе Україні відновити електроенергію після російських ударів

В США висловили намір відновити потужність української енергосистеми, що зазнала серйозних пошкоджень в результаті російських ракетних ударів. Про надання допомоги оголосить Державний секретар Ентоні Блінкен.

Про це повідомляє Reuters, передає Центр журналістських розслідувань.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нещодавно заявив, що Україна для відновлення енергетичної системи найбільше потребує трансформаторів. Тому, Вашингтон провів роботу з постачальниками комунальних послуг та країнами ЄС, щоб знайти необхідне для української енергетики обладнання.

Допомога від закордонних партнерів допоможе відновити високовольтні станції передачі в Україні.

Сьогодні очікується проведення зустрічі координаційної групи з енергетики, куди входять члени Великої сімки та інші країни. На зустрічі Ентоні Блінкен доповість, яке обладнання вдалося зібрати США і як його доставлять в Україну найближчими тижнями.

Однак, наразі невідомо в якій формі надаватиметься допомога від закордонних партнерів та скільки вона вартуватиме. Також в США закликали інші країни приєднатися до підтримки України, щоб Київ зміг самостійно запобігати відключенням електроенергії.

Нагадаємо, на Миколаївщині залишаються знеструмленими 150 тисяч абонентів. У Миколаївській області критична ситуація з електроенергією. Станом на ранок 28 листопада без світла залишаються 150 тисяч абонентів.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER