Зливав окупантам місця дислокації ППО: в Одесі затримали прихильника комунізму

В Одесі правоохоронці затримали прихильника комунізму, який передавав ФСБ розвіддані про українську ППО через російських пропагандистів.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

"Ворожим поплічником виявився місцевий житель, якого ФСБ завербувала після повномасштабного вторгнення. Пропозицію про співпрацю він отримав через соцмережі, де неодноразово підтримував війну Росії проти України", – йдеться в повідомленні.

Одесит збирав інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ у південному регіоні та Києві. Зокрема, він намагався виявити локації центрів управління та системи протиповітряної оборони українських військ. Отримані відомості чоловік передав через завербованого ФСБ представника прокремлівського інформагентства "Бел.ru", яке знаходиться у Бєлгородській області РФ.

СБУ затримала його на спробі передачі інформації. Під час обшуків правоохоронці вилучили мобільні телефони, з яких він контактував з російською спецслужбою. Також у його помешканні виявили заборонену в Україні комуністичну символіку і пропагандистські матеріали на підтримку комуністичної партії Росії. СБУ затримала його на спробі передачі інформації.

Крім того, під час обшуків правоохоронці вилучили мобільні телефони, з яких він контактував з російською спецслужбою. Також у його помешканні виявили заборонену в Україні комуністичну символіку і пропагандистські матеріали на підтримку комуністичної партії Росії.

Чоловіку повідомлено про підозру. Запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, в Слов'янську затримали двох агентів РФ у рамках контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донецької області.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER