На Рівненській, Хмельницькій та Південноукраїнській АЕС відключені всі енергоблоки – Енергоатом

Сьогодні російські терористи в черговий раз здійснили масову ракетну атаку по енергетичній інфраструктурі України. В усіх регіонах спостерігаються проблеми з електрикою та застосовуються аварійні графіки відключення світла. На українських електростанціях спрацював аварійний захист.

Про це повідомили в Енергоатомі, передає Центр журналістських розслідувань.

Через зниження частоти в енергосистемі України енергоблоки на всіх АЕС автоматично відключилися.

«Наразі вони працюють у проєктному режимі, без генерації у вітчизняну енергосистему. Радіаційний фон на майданчиках АЕС і прилеглих територіях не змінився, всі показники в нормі», – зазначили в Енергоатомі.

Як тільки ситуація в енергосистемі стабілізується, подачу електрики з АЕС поновлять. Також через ракетний обстріл Запорізька АЕС перейшла в режим повного блекауту. Однак, дизель-генератори продовжують працювати.

Варто додати, що радіаційний фон на ЗАЕС знаходиться в нормі.

Нагадаємо, в Росії заявляють про ризик атомної аварії на Запорізькій АЕС. В «Росатомі» стверджують, що на Запорізькій атомній електростанції надзвичайно високий ризик атомної аварії. Вину за виникнення критичної ситуації традиційно переклали на українську сторону.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER