Українські депутати працюють над приєднанням Миколаївської області до «зернової угоди»

Нещодавно за сприяння Туреччини та ООН продовжено роботу «зернового коридору» ще на 120 днів. Однак, українська сторона виступила за розширення «зернової ініціативи». До неї мають намір доєднати Миколаївську область.

Про це повідомили у пресслужбі Верховної Ради України, передає Центр журналістських розслідувань.

У Верховній Раді вважають, що Росія опинилася в непростій ситуації, коли спробувала заблокувати роботу «зернової угоди», перед тим пообіцявши всім країнам дотримуватися її умов. Однак, через тиск Туреччини та ООН російська сторона змушена була дати «задню» та відновити роботу ініціативи.

Наразі питання включення Миколаївщини до «зернового коридору» залишається невирішеним.

«Для нас це дуже важливо, адже на Миколаївщину до війни припадало приблизно 35-40% зернової перевалки. Ми сподіваємося, що «дотягнемо» цей процес, і Миколаївська область буде теж включена в угоду», – розповів депутат Давид Арахамія.

Нагадаємо, Україна офіційно запропонувала включити порти Миколаєва до «зернової ініціативи». Україна офіційно звернулася до міжнародних партнерів з пропозицією продовжити зернову ініціативу мінімум на рік та долучити до неї порти Миколаєва.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER