В Україні щонайменше п’ять мільйонів людей втратили роботу через війну – Мінекономіки

В Україні через повномасштабне російське вторгнення втратили роботу щонайменше п'ять мільйонів осіб. 

Про це на Польсько-українському економічному форумі заявила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

"Війна руйнує ринок праці України. Бойові дії тривають там, де було зайнято 10 мільйонів працівників. Щонайменше 5 мільйонів людей втратили роботу. У боях загинули сотні робітників. Через бойові дії країну покинули вже близько 7 мільйонів людей. Суттєво зріс рівень безробіття", – розповіла вона.

Тому серед ключових пріоритетів роботи уряду заступниця міністра назвала низку урядових програм, які вже успішно працюють і спрямовані на стабілізацію та відновлення економіки, розвиток ринку праці й повернення додому українських громадян, а також створення нових робочих місць.

"Зокрема, серед таких програм – доступне кредитування для бізнесу, релокація підприємств з небезпечних територій у відносно безпечні, грантова підтримка розвитку підприємництва єРобота, залучення безробітних до суспільно корисних робіт у межах проєкту "Армія відновлення", програми допомоги з часткового безробіття тощо", – зазначила Бережна.

При цьому представник Мінекономіки підкреслила, що Україна розраховує на підтримку міжнародних партнерів, де кожен з них зможе знайти свій сегмент та долучитись до великої програми відновлення країни – через інвестиції у відбудову інфраструктури, промислових і соціальних об'єктів, підтримку окремих програм, у тому числі благодійних, тощо.

Нагадаємо, за даними Державної служби зайнятості, з початку воєнних дій статус безробітного отримали 404 тис. громадян.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER