Чи спричинив напругу інцидент із падінням ракети між Україною та Польщею: в Дуди відповіли

Інцидент із падінням ракети у Польщі, що стався 15 дистопада, не спричинив напруги між польською та українською владою. Для Варшави було важливо з'ясувати, чи був напад на країну.

Про це заявив глава Бюро міжнародної політики в Канцелярії президента Польщі Якуб Кумох, передає Polsat News.

ля нас на самому початку найважливішим було визначити, напали на Польщу чи ні. На Польщу не напали, стався трагічний випадок. Звісно, ​​винна в цьому Росія, тому що саме вона бомбить Україну і створює умови для того, що сталося", – сказав Кумох.

Він пояснив, що США та Польща схиляються до думки, що ракета, яка впала біля кордону, була сил ППО України. За його словами, радянська ракета не влучила у ціль, а її старий механізм самоліквідації не працював.

Проте в офісі Анджея Дуди взяли до уваги, що Пшеводув, де впала ракета, має таку ж широту, як Київ, і ту ж довготу, що і Львів.

Представник канцелярії президента зазначив, що Польща не вважає інцидент на кордоні нападом, а радше нещасним випадком. За його словами, між лідерами країн та їх радникам не було навіть бурхливого обміну думками.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що українські фахівці будуть долучені до процесу розслідування падіння ракети на території Польщі. 

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER