Підтримував збройну агресію РФ: затримано жителя Южноукраїнська

Правоохоронці повідомили про підозру 50-річному жителю Южноукраїнська Миколаївської області. Чоловік у соціальних мережах підтримував збройну агресію Російської Федерації проти України.

Про це повідомила Миколаївська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрюваний з березня до вересня 2022 року в особистому акаунті російської соцмережі "Однокласники" публікував дописи на підтримку РФ.

"У дописах містилися матеріали щодо глорифікації військових РФ, які здійснюють збройну агресію на території України, а також матеріали, які виправдовували, заперечували та визнавали правомірною таку агресію", — йдеться в повідомленні.

Чоловіку інкримінують "Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників". Стаття передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна, або без конфіксації.

Раніше у Миколаєві на два місяці відправили у СІЗО місцевого жителя Олексія Ушахіна, який у соціальних мережах виправдовував збройну агресію Росії проти України та закликав окупантів знищувати інфраструктурні об’єкти міста.


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER