У Снігурівці поліція збирає дані щодо військових злочинів росіян: куди звернутися місцевим жителям

Із 17 листопада в Снігурівці на Миколаївщині поліцейські збільшують свою присутність. Жителі міста та усієї територіальної громади мають змогу звернутись до співробітників поліції безпосередньо за адресою – Снігурівка, вул. Жовтнева, 103, або за телефонами (050) 3270478, (066) 0777180.

Про це повідомляє Головне управління Нацполіції в Миколаївській області.

Наразі поліція реєструє всі заяви громадян щодо воєнних злочинів, які були скоєні російськими військовими під час тривалої окупації населеного пункту. Також правоохоронці опитують місцевих жителів та збирають докази військових злочинів.

«Якщо ви постраждали від ворожих дій або знаєте про факти мародерства, викрадення людей, мінування територій, захоплення підприємств та примусове вивезення людей або інші злочини, вчинені військовими РФ, прохання повідомити до поліції», — йдеться в повідомленні.

У Снігурівці також тривають стабілізаційні заходи, досі зберігається мінна небезпека, вибухотехніки розчищають населені пункти від вибухонебезпечних предметів: мін, залишених окупантами і боєприпасів, що не розірвалися.

Як відомо, 10 листопада Збройні сили України деокупували Снігурівку на Миколаївщині.


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER