Президент підписав закон про створення фонду ліквідації наслідків збройної агресії: що він передбачає

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт щодо створення фонду ліквідації наслідків збройної агресії у Бюджеті 2022-го року.

Про це повідомив нароодний депутат від фракції "Голос", перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк.

"Президент підписав законопроєкт №8027 щодо створення фонду ліквідації наслідків збройної агресії у бюджеті 2022-го року", – зазначив він.

Відповідний законопроєкт парламент прийняв 19 жовтня. Закон передбачає, що всі кошти від націоналізації російських активів направлятимуть до спецфонду і надалі використовуватимуть за погодженням із профільним комітетом Верховної Ради за визначеними напрямами. При цьому депутати відмовилися першочергово спрямовувати ці кошти на підтримку ЗСУ.

Зокрема, кошти з фонду йтимуть на:

– будівництво громадських будівель,

– реконструкцію,

– капітальний ремонт об'єктів критичної інфраструктури, пов’язаних з наданням послуг водопостачання, водовідведення, теплопостачання.

– відновлення та капремонт будівель для забезпечення житлом ВПО та осіб, які втратили його внаслідок збройної агресії РФ, а також придбання житла для таких осіб.

Також кошти передбачатимуться на розроблення проєктної документації для об'єктів, які були зруйновані внаслідок збройної агресії РФ, закупівлю комп’ютерного та мультимедійного обладнання (яке було знищено, пошкоджено або викрадено) для закладів освіти, що знаходяться на територіях, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ.

Автори законопроєкту планують у 2022 році залучити для фінансування фонду 20 мільярдів від націоналізації російських активів.

Нагадаємо, Зеленський підписав указ про створення військових адміністрацій в населених пунктах Херсонської області.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER