Армії Пригожина та Кадирова створювалися для придушення повстань в Росії – ГУР

Спочатку військові частини прибічників Кремля Кадирова та так званого «кухаря Путіна» на меті мали внутрішнє застосування. Армії повинні були придушувати будь-які протести в Росії.

Про це повідомила пресслужба ГУР, передає Центр журналістських розслідувань.

Однак, з початком повномасштабного вторгнення вирішив залучити армії під керівництвом своїх найближчих соратників в Україні. Щоправда, успіху спеціальній військовій операції це не додало.

«Пригожин та кадиров – це люди, які заради збереження путінської влади мають право на створення власних армій. Ці армії створювалися насамперед для придушення будь-яких потенційних повстань всередині росії», – йдеться в повідомленні ГУР.

Демонстрація «успіхів» кадирівських тік-токерів в першу чергу спрямована на російську аудиторію. Хоча, в реальності на війні кадирівські війська відіграють роль загороджувальних загонів, щоб мобілізовані та інші солдати не змогли відступати.

Нагадаємо, Пригожин намагається вислужитися перед Путіним, а ПВК "Вагнер" довести свою перевагу над Міноборони. Приватна військова компанія "Вагнер" продовжує намагатися довести свою перевагу над Міністерством оборони РФ та звичайними сухопутними силами.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER