ДБР впіймала одеських чиновників, які наживалися на «зерновому коридорі»

В Одесі викрили масштабну схему хабарів з учасників «зернового коридору». Місцеві чиновники вимагали побори з підприємств, які експортували зерно через морські порти Одеси.

Про це розповіли в пресслужбі ДБР, передає Центр журналістських розслідувань.

Ті, агровиробники й підприємства, які бажали якнайшвидше оформити дозвільні документи, повинні були сплатити конкретну суму.

«Посадовці брали хабарі від суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють експорт зернових культур через морські порти Одеської області по так званому «зерновому коридору». Всі, хто хотів безперешкодно та швидко отримати фітосанітарний сертифікат та інші дозвільні документи мали заплатити визначену суму через посередників», – розповіли в ДБР.

До схеми вимагання аби приховати сліди злочинів були залучені комерційні підприємства з надання послуг, що виконували роль посередників.

Наразі проводяться обшуки за місцем роботи та проживання одеських чиновників. Посадовцям готуються оголосити підозру.

Варто додати, що причетним до злочину загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, за хабарі "пришвидшував" процес зняття арешту з майна: в Одесі викрили посадовця виконавчої служби. Один з керівників державної виконавчої служби Одеської області організував масштабну корупційну схему.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER