СБУ розпочала розслідування прославляння «русского міра» в Києво-Печерській Лаврі

12 листопада під час богослужіння в одному з храмів Києво-Печерської Лаври прозвучали заклики пропагандистського характеру про прославляння так званого «русского міра». Інцидент отримав розголос в соціальних мережах і ним зацікавилися правоохоронці.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

«Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала Росія проти України, чекає на «пробудження матушкі-русі», мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів», – розповів керівник СБУ Василь Малюк.

Наразі триває досудове слідство.

Нагадаємо, готували вбивства командирів ЗСУ: СБУ затримала ворожу диверсійну групу. ДРГ розвідували місцеперебування та переміщення українських військ в районі Києва та в прикордонних районах північного сходу. Головною метою диверсанти ставили перед собою фізичну ліквідацію командирів ЗСУ.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER