Вперше з початку війни: до Миколаєва прибув пасажирський потяг з Києва. Репортаж

Прямий потяг з Києва до Миколаєва вперше з початку повномасштабного вторгнення прибув о 7 ранку 15 листопада. Довгоочікуваним рейсом в перший день його відновлення вирішили скористатися близько 30 людей.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Миколаївський вокзал, який постраждав від обстрілів навесні, обклали мішками з піскомДо цього більшість мешканців області їздили в інші регіони з пересадками в Одесі, або ж з перевізниками “БлаБлаКар”. Жителька Миколаєва Катерина, якій через роботу регулярно доводиться їздити до Києва, розповіла про умови в оновленому потязі.

Жителька Миколаєва Катерина

“Колеги сказали, що з’явився такий рейс, швидко всі квитки замінили. Взагалі чудово прямим рейсом. Інакше я була б вдома десь в обід. Тепло, чисто, я дуже задоволена”, – говорить Катерина. 

За словами начальника потягу, нові вагони були виготовлені 10 листопада. Їх в першу чергу будуть використовувати для рейсів на деокуповані території. Серед них будуть і вагони, призначені для маломобільних груп населення. В таких вагонах є великий просторий тамбур, куди можна зручно заїхати візком, велике купе, а також туалет, який обладнаний для людей з інвалідністю.

Начальник потягу Богдан Стаднік

Працівник “Укрзалізниці” запевнив, що аналогічний потяг незабаром відправиться і до звільненого від окупантів Херсона.

“Люди і так довго терпіли незручності з водою, світлом і транспортом. То хоча б матимуть можливість комфортно добиратися до Києва або ближчих станцій”, – пояснює начальник потягу Богдан Стаднік, який протягом всієї війни працював на евакуаційних рейсах.

Також цим рейсом до Миколаєва добиралися волонтери World Central Kitchen и Лікарі без кордонів.

“Рада, що стала першою пасажиркою потягу. Він українського виробництва, дуже комфортно в ньому їхати. Це як маленький символ нашої перемоги, що ЗСУ роблять успіхи”, – говорить волонтерка Катерина Сердюк.

Волонтерка World Central Kitchen Катерина Сердюк

Ввечері потяг відправиться зі станції Миколаїв-Вантажний – як і раніше, на станції Миколаїв-Пасажирський він зробить зупинку. Детальніше про вартість квитків та графік руху потяга можна дізнатися на сайті Укрзалізниці та онлайн-сервісах з купівлі квитків.

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER