Окупанти знищили практично все енергоживлення правоборежжя Херсонщини – Укренерго

Перед відступом з Херсону окупанти підірвали два потужних трансформатори. Через це суттєво постраждало енергоживлення Херсонської та Миколаївської областей.

Про це повідомив голова «Укренерго» Володимир Кудрицький, передає Центр журналістських розслідувань.

Енергетичний об’єкт, завдяки якому Херсонська область та частково Миколаївська область отримували електрику, цинічно знищила російська армія.

«Зал релейного захисту, компресорна, акумуляторна – що на думку терористів не зробили вибухи, додатково розстріляно і розтрощено. Кілька гектарів наслідків безсильної злоби окупантів перед втечею з правобережжя Херсонщини. Підла орда, яка вміє лише руйнувати», – повідомили в Укренерго.

Однак, наразі фахівці працюють над розробленням схеми живлення Херсонщини від двох інших областей. Окрім пошкоджень та руйнувань окупанти залишили після себе багато замінованих ділянок та територій.

Варто додати, що Херсонська область залишилася без світла з 6 листопада. Закордонні партнери з Франції та Польщі погодилися надати необхідне обладнання, щоб якнайшвидше відновити електропостачання на звільнених територіях.

Нагадаємо, окупанти завдали збитків енергетичній інфраструктурі Миколаївщини на пів мільярда гривень. Акціонерне товариство "Миколаївобленерго" оцінює збитки енергетичної інфраструктури області, завдані військовою агресією Росії, у пів мільярда гривень.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER