Куди будуть евакуйовувати цивільних із деокупованної частини Херсонщини: відповідь Верещук

Для забезпечення евакуації із нещодавно звільненої території Херсонщини, в тому числі Херсона, складають списки охочих та розробляють маршрути, оскільки евакуація відбуватиметься колонами у цілях безпеки.

Про це під час брифінгу зазначила віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Територіальні громади, місцеві органи влади, а також волонтерські спільноти складатимуть списки (охочих евакуюватися – ред.), ОВА формуватиме колони, тобто все має бути під супроводом, небезпека залишається. Звичайно, це все буде за кошти держави, в тому числі військових адміністрацій", – сказала Верещук.

Вона зазначила, що на даний час розробляють напрямки евакуації на Миколаїв та Кривий Ріг, будуть формувати евакуаційні автобуси, які довозитимуть до великих міст, а далі люди їхатимуть на захід України чи куди побажають.

Також Верещук пояснила, що евакуація з Херсонщини не буде масовою, але потрібна, тому що дуже важко буде пережити зиму на нещодавно звільненій від російських загарбників території Херсонщини, оскільки вони нищили енергетичну інфраструктуру.

"Ми не встигнемо відновити живлення настільки, щоб обігріти оселі з дітьми, хворими, маломобільними. Тобто це не буде масова евакуація. Але ті, хто хворіють, старші, залишились без опіки та піклування рідних, ми будемо радитись і робити все, щоб люди евакуювались, до прикладу, в Закарпатську чи Івано-Франківську область", – додала Верещук.

Раніше голова Херсонаської ОВА Ярослав Янушевич закликав мешканців Херсонської області тимчасово евакуюватися до більш безпечних регіонів, адже область перебуває під постійними обстрілами окупантів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER