Зима близько: аналітики розповіли про інтенсивність дій на фронті в найближчі місяці

Припинення або тривале уповільнення бойових дій в Україні в найближчі кілька місяців є малоймовірним.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Росіяни рішуче не намагаються встановити та зміцнити оборонні позиції по всій лінії, а відновлюють наступальні дії в Донецький області. Українці майже напевно продовжать вже розпочаті контрнаступальні операції", – йдеться в повідомленні.

Аналітики вважають, що обидві сторони вже ведуть бої за дуже "брудних умов". Вони навряд чи припинять бойові дії, коли зима заморозить землю і зробить її ще сприятливішою для великомасштабних маневрових механізованих бойових дій. Бойові дії, ймовірно, посилюватимуться, а не слабшатимуть у міру зниження температури.

На їхню думку, будь-яка спроба припинення вогню або бойових дій у цей час була б у переважній більшості випадків на користь Росії.

"Той факт, що президент РФ Володимир Путін продовжує підштовхувати своїх генералів до наступу в цих обставинах, є серйозною помилкою з воєнної точки зору. Ймовірно, це пов'язано з тими психологічними факторами, які в першу чергу спонукали Путіна віддати наказ про вторгнення, але також через потребу продемонструвати свою жорсткість стосовно безкомпромісної фракції, очолюваної, принаймні публічно, фінансистом "Вагнера" Євгеном Пригожиним", – кажуть експерти.

Вони вважають, що Україна та її союзники мають скористатися помилкою Путіна, продовжуючи контрнаступ в умовах набагато сприятливіших для Києва, ніж для Москви.

"Україна жодним чином не звільнила мінімальну територію, необхідну для її майбутньої безпеки та економічного виживання, навіть із перемогою у Херсоні", – наголошують в ISW.

Нагадаємо, за даними The New York Times, Україна не демонструє потягу до перемир'я і має намір продовжувати звільнення територій військовим шляхом. Ймовірно, після Херсона, українські війська можуть готуватися до наступу через Запорізьку область у напрямку Мелітополя.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER