Уряд звільнить від оподаткування генератори та електрообладнання – Шмигаль

В Кабінеті Міністрів вирішили скасувати податки на ввезення в Україну генераторів, акумуляторів та іншого обладнання, необхідного при проблемах з електрикою.

Відповідний указ підписав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Центр журналістських розслідувань.

Нововведення дозволить Україні легше пройти опалювальний сезон та завезти на ринок дефіцитне обладнання, що своєю чергою призведе до зменшення цін на обладнання.

«Від сплати ПДВ та ввізного мита будуть звільнені важливі для проходження опалювального сезону товари. Йдеться про газогенератори, електричні двигуни, електрогенератори, установки та обертові електричні перетворювачі, трансформатори, електричні акумулятори, електричні водонагрівачі, обігрівачі», – зазначив Шмигаль.

Звільнятимуть від оподаткування генератори та інші супутні товари, вартість яких не перевищує 500 євро та вагою не більше 50 кілограм.

Якщо товар перевищує неоподатковувані норми, але коштує не більше 10 тис. євро, він підлягає письмовому декларуванню та оподаткуванню:

– ввізним митом за ставкою 10% від фактурної вартості;

– податком на додану вартість за ставкою 20% від фактурної вартості з урахуванням суми ввізного мита.

Нагадаємо, Україна отримає 500 електрогенераторів від ЄС. Європейський Союз обіцяє не залишити Україну без світла та допомогти подолати наслідки російських обстрілів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER