Де в Україні найбільші проблеми з електроенергією: Шмигаль відповів

Найбільші проблеми з електропостачанням наразі у Києві, Київській та Харківській області. Зумовлено це прицільними ударами ворога по енергетичній інфраструктурі в цих регіонах.

Про це під час засідання уряду 8 листопада повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Найскладніша ситуація з точки зору електроенергії у нас зараз у Києві, Київській та Харківській областях. Російські терористичні війська прицільно били по розподілу в цих регіонах, намагаючись знищити магістральні лінії та підстанції. Зараз енергетики працюють над тим, аби поступово зробити графіки відключень більш передбачуваними для людей та бізнесу", – зауважив глава Кабміну. 

Він додав, що паралельно уряд, енергетики, місцева влада та комунальники продовжують підготовку до зими. Закуповують резервне обладнання, готують додаткові пункти обігріву, активно ведуть перемовини з міжнародними партнерами про доставку в Україну необхідного обладнання та техніки, аби все швидко відремонтувати та бути готовими до різних ситуацій.

"Дякую сьогодні всім, хто відповідально ставиться до споживання електроенергії. Цим ви допомагаєте і нашим енергетикам збалансувати систему, і допомагаєте самі собі, адже чим менше споживання, тим менша вірогідність аварійних відключень. Докладаємо всіх зусиль, аби кожна родина в Україні була зі світлом і теплом", – резюмував Шмигаль.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон, в межах якого Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації виконуватиме функції уповноваженого органу з питань захисту критичної інфраструктури.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER