Перейшли на бік окупантів: дев’ятьох суддів із Криму судитимуть за держзраду

Державне бюро розслідувань завершило спеціальне досудове розслідування стосовно 9 кримських суддів та 2 правоохоронців, які у 2014 році перейшли на бік ворога.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Працівники Державного бюро розслідувань завершили спеціальне досудове розслідування стосовно 9 суддів Апеляційного суду і місцевих судів та 2 правоохоронців з тимчасово окупованого Криму за фактом державної зради", – йдеться в повідомленні.

Обвинувальні акти направлені до суду.

Встановлено, що після тимчасової анексії росією Автономної Республіки Крим, вони почали працювати у незаконно створених судах, прокуратурах та правоохоронних органах агресора. Зрадники забезпечують функціонування незаконно створених органів ворога.

Фігуранти обвинувачуються у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Загалом з початку 2022 року працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування відносно 50 суддів, 6 прокурорів та 2 поліцейських з Криму.

Нагадаємо, жителька Миколаєва в соціальній мережі активно підтримувала окупацію України. За свої вчинки жінка відповідатиме перед судом.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER