У Миколаєві затримали коригувальника ракет по будівлі СБУ

У Миколаєві правоохоронці затримали коригувальника, який наводив російські ракети по будівлі Служби безпеки України.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Зловмисник приховано збирав інформацію про місця дислокації українських військових і правоохоронних органів, задіяних в обороні Миколаєва", – йдеться в повідомленні.

Як розповідають в СБУ, насамперед окупанти "полювали" за точними координатами об’єктів спецслужби, по яких планували здійснити прицільний ракетний удар.

"Зібрану інформацію коригувальник намагався передати через анонімний Телеграм-канал, створений спецслужбами РФ. Проте співробітники СБУ спрацювали на випередження і затримали його", – додали в спецслужбі.

Зловмисником виявився місцевий житель, який сам вийшов на агресора для співпраці. Для цього він активно поширював через соцмережі свої прокремлівські погляди та виправдовував військові злочини загарбників. Так він потрапив у поле зору окупантів і був залучений до збору розвідданих.

Під час обшуків правоохоронці виявили у нього докази підривної діяльності. Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру, а суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, в Запоріжжі правоохоронці затримали блогера, який знімав результати ракетних ударів по місту. Його матеріали використовували спецслужби Росії та пропагандист Анатолій Шарій.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER