Голова Херсонської ОВА розповів про тяжке життя мешканців області в окупації

На сьогодні на правому березі Херсона, де люди фактично застрягли і не мають змоги евакуюватися на неокуповані території, ситуація із продуктами харчування вкрай складна, адже полиці магазинів напівпорожні. Вкрай загрозливою є ситуація і з ліками у місті, бо в аптеках їх не так багато, а коштують вони дуже дорого.

Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

«З харчуванням дуже складна ситуація, бо нема, де його взяти. Воно не йде з лівого берега, як раніше. Звісно, у людей ще залишилась своя картопля з городу, але ж це стосується приватного сектора. А от у багатоповерхівках не так багато продуктів, люди все скуповували, ціни підскочили. Коли був шантаж, що ГЕС підірвуть, розповсюджувалися повідомлення, аби люди всім запасалися», – розповів Янушевич.

За його словами, дуже загрозлива ситуація з харчуванням та ліками саме серед населених пунктів старостинських округів, селищ міського типу Зеленівка, Текстильне, Антонівка, Сонячне, Комишани, Степанівка.

«Продуктів харчування у широкому асортименті просто немає. Така сама загрозлива ситуація з ліками: працюють три аптеки, де звичайний парацетамол – по 70 грн за пластинку, про все інше і казати не доводиться. Є проблеми з пальним. Зашморг затягується, але при цьому труднощі і в окупантів: з харчуванням, паливом, боєприпасами. Це негативно відображається на їхньому психологічному стані, і скоріше би вони вже накивали п’ятами з Херсона», – зауважив голова Херсонської обласної військової адміністрації.

Янушевич додав, що незважаючи на перебої з електропостачання по всій Україні, у Херсоні поки що світло є, хоча деякі проблеми з електропостачанням і виникали.

«Були перебої зі світлом, і це теж була спроба психологічного тиску на місцевих. Але зараз світло є, як і опалення, принаймні поки що. Озброєні солдати РФ знаходяться на комунальних підприємствах, які відповідають за життєдіяльність нашого міста і на яких залишились наші працівники. Велика подяка нашим героям-працівникам, що Херсон при світлі», – зазначив він.

Нагадаємо, у Мелітополі окупанти проводять перепис і "нацоналізацію" майна українців.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER