На суму майже мільярд гривень: суд арештував майно президента “Мотор Січ” Богуслаєва

Правохоронні органи наклали арешт на майно президента промислового гіганта "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, а також начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства. 

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

“У ході розслідування кримінального провадження накладено арешт на майно президента АТ «Мотор Січ» та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Загальна сума арештованих корпоративних прав та активів – нерухомості, транспортних засобів та коштів підозрюваних – становить майже 1 млрд грн”, – йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, мова йде про кошти у гривневому еквіваленті, а також транспортні засоби та нерухомість обох фігурантів. Також СБУ встановила, що керівник "Мотор Січі" є акціонером банку, якому належить 100% корпоративних прав ще однієї фінустанови – ПАТ "Мотор Банк".

Крім того, викрито причетність високопосадовця до комерційної діяльності декількох українських підприємств, в яких він володіє значним пакетом акцій.

"У зв’язку з цим Служба безпеки здійснила комплексні заходи для накладення арешту на відповідні корпоративні права підозрюваного", – додали правоохоронці.

Нагадаємо, 22 жовтня В’ячеслава Богуслаєва затримали співробітники СБУ через незаконне постачання з боку «Мотор Січ» товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

24 жовтня Служба безпеки України опублікувала аудіозаписи телефонних розмов Богуслаєва, «які підтверджують його співробітництво з ворогом». У СБУ також зазначили, що Богуслаєв виправдовував напад Росії і висловлював сподівання, що російський президент Володимир Путін не зупинить наступ своїх військ, розмірковував про «нацистів» в Україні.

Суд обрав для президента корпорації «Мотор Січ» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці.

Затриманого та підозрюваного в держзраді президента промислового гіганта "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва можуть обміняти на українських військовополонених, яких утримують російські окупанти.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER