ВР підтримала закон про захист фінансової системи України від дій Росії: що він передбачає

У п'ятницю, 4 листопада, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт № 8008 щодо захисту фінансової системи від дій держави, яка здійснює збройну агресію проти України. Доркумент у цілому підтримали 316 нардепів.

Про це повідомив у Telegram нардеп Ярослав Железняк.

Так, за його словами, законопроєктом, зокрема, передбачено:

– недопущення до керівництва та управління суб’єктами первинного фінансового моніторингу осіб, які є громадянами РФ;

– розширення переліку високоризикових клієнтів громадянами та юридичними особами, які є резидентами РФ, та/або діяльність, яких пов’язана з нею;

– встановлення обов’язку для суб’єктів первинного фінансового моніторингу звітувати в Держфінмоніторинг про порогові операції з суб’єктами, пов’язаними з РФ.

Нардеп зауважив, що були підтримані правки 16,19 та 22, якими скоротили строк статусу ПЕП (політично значущі особи – Politically Exposed Persons) з довічного до 3-х років після посади.

"До другого читання прибрали правку, що до високого ризику ділових відносин відносять осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)", – резюмував Железняк.

Нагадаємо, 3 листопада Верховна Рада проголосувала в другому читанні за Державний бюджет на 2023 рік. Проєкт підтримали 295 народних депутатів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER