В ОК «Південь» прокоментували зникнення російських прапорів у Херсоні

Російські окупанти можуть готувати провокації у Херсоні та області. На цьому наголосила начальник об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, зникнення російського триколору з будівлі Херсонської ОДА також може бути частиною плану росіян. Таким чином, каже Гуменюк, окупанти хочуть створити видимість того, що населені пункти залишені та вхід до них безпечний.

“Але враховуючи, що вони готувалися до вуличних боїв, як вони мають свої підрозділи, ми усвідомлюємо заплановану тактику дій. Не варто поспішати радіти, треба розуміти, що гібридна війна передбачає і такі інформаційні вкидання, атаки”, – сказала вона.

Гуменюк додала, що в Херсоні залишаються регулярні підрозділи, які переодягнуті у цивільні. Вони продовжують заселятися не лише в обласному центрі, а й в інших населених пунктах до будинків людей, які виїхали.

Крім того, окупанти повністю перекрили рух через річку Дніпро. Це може свідчити, що вони намагаються використовувати переправи виключно з військовою метою.

Нагадаємо, раніше в ОК "Південь" повідомляли, що окупанти імітують втечу з Херсонщини.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER