Швейцарія виділить 100 мільйонів франків на відновлення енергетики України

Країни Європейського Союзу обіцяють не залишити Україну сам на сам у ліквідації наслідків ворожих обстрілів. Долучиться до відновлення енергетичної інфраструктури і Швейцарія.

Про це повідомляє Суспільне, передає Центр журналістських розслідувань.

Уряд Швейцарії заявив, що Україна потребує додаткової допомоги від міжнародної спільноти в подоланні критичної ситуації. Адже пошкоджень в результаті обстрілів окупантів зазнали 30% енергетичної інфраструктури.

«Близько 18 мільйонів людей в Україні  потребують допомоги через війну. З настанням зими ця цифра може зрости до 24 мільйонів. Понад 30% енергетичної інфраструктури України було пошкоджено. Цілеспрямовані атаки залишили багато населених пунктів без доступу до питної води, а також призвели до перебоїв в електропостачанні та телекомунікаціях», – йдеться в повідомленні уряду Швейцарії.

Нагадаємо, в Укренерго розповіли, як відключатимуть світло 3 листопада. В деяких областях продовжать діяти графіки аварійних відключень, оскільки навантаження на електромережу залишається критичним.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER